Bejelentés


Ősállatok A dínók korszaka


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A dinosaurusok

Szeretettel köszöntelek a honlapomon.

Szerintem minden ember, legyen felnőtt, vagy gyerek, ámulattal, csodálattal gondol a dinoszauruszokra. Az ő varázslatos világuk mindenkit érdekel, mindenkit lenyűgöz. Ha az időben visszalehetne utazni hozzájuk, akkor mind megtennénk, én legalábbis biztossan. Az ő világuk, olyan sokszínű, olyan szép, és egyben veszéjes is. A hatalmas nöényevő Apatosaurustól, a kegyetlen Tyrannosaurus rexig, több mint 500 fajt azonosítottak be.Az egészen kisméretű fajoktól a hatalmas óriásokig.
Legkorábban élt az Eoraptor, amely kb. 230 millió évvel ezelőtt jelent meg.Legnehezebb: az Argentinosaurus, amelynek súlya 80-100 tonna között mozgott.Legmagasabb: a Sauroposeidon, magassága elérte a 18m-t.
Legkisebb: a Microraptor, mely 40cm magas volt.Legnagyobb húsevő: Nem is olyan régen 1995-ben találták meg a legnagyob ragadozo csontvázát Argentinában.Ez az állat a Giganto saurus nevet kapta,utalva hatalmas termetére,ami nem mindenapi méret.Tizenkét méter hosszú volt és 8 tonnát nyomot.
Legnagyobb koponya: a Triceratopsé volt, 3m hosszú.
Leghosszabb farok:a Diplodocusnak volt, 13m hosszú.Legtöbb fog: az Edmontosaurusnak volt, 1200 db.
Legnagyobb tojás: a Hypselosaurusé,30cm hosszú, 25cm széles.
legnagyobb nővényevő dino:A legnagyobb szárazföldi állatok a Saurischia-csoport tagjai voltak. Ezeknek a dinoknak hosszú nyaka,farka és négy lába volt. A legnagyobb példányok a 40 méteres hosszt is elérték és akár 100 tonnát nyomot.

legszélessebb dinok:Az Anklosauriák.Olyanok voltak,mint egy hatalmas harcikocsi,hiszen szélessebbek voltak mint egy kamion,s testűket csontos lemezek,szőgek és tűskék védték.Nehéz volt ellenűk harcolni,hiszen ezek minden irányban meredeztek roluk,a hátukrol,a fejűkről,de még a szemhéjukrol is.Farkukat pedig szintén tudták harcra használni,hiszen olyan volt,akár egy buzogány.Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?marci [ 2013-01-04 17:02 ]

szép a negyedikdynosaurusNiki [ 2010-08-16 15:00 ]

Szia, nagyon jó a honlap.Nekem is van egy csomó 5mp.eu-s honlapom.Ha megakarod nézni kérelk írj az e-mail címemre: landekniki@gmail.com.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!